🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

Zorgaanbod

Wij bieden je deskundige, vertrouwde hulp bij:
Advies voor een gezonde leefstijl

Als je gezonder wilt leven, dan kunnen wij je helpen met advies over voeding, beweging en andere zaken die je gezondheid verbeteren.


Aan de slag

Cardiovasculair Risico Management (CVRM)

Omdat preventie van hart- en vaatziekte steeds belangrijker wordt, hebben we een cardiovasculair risicospreekuur. Iedereen die extra risico loopt op een hart- en vaatziekte of al een hart- of vaatziekte heeft doorgemaakt komt hiervoor in aanmerking. Je wordt automatisch opgeroepen via een oproepbrief in je geboortemaand. Je kunt dan na het bloedprikken een afspraak maken bij de assistente of praktijkondersteuner.

Chronische ziekten

Je kunt voor begeleiding van suikerziekte, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, astma en COPD, stoppen met roken en afvallen terecht bij de praktijkondersteuners van de huisarts (POH). Dit zijn gespecialiseerde medewerkers die de huisarts ondersteunen bij de zorg voor mensen met een chronische ziekte.

Eenvoudige medische behandelingen en onderzoeken

Voor eenvoudige medische behandelingen en onderzoeken kun je terecht bij de assistente. Ze voert ingreepjes uit zoals injecties, oren uitspuiten, wratten aanstippen, wondverzorging, uitstrijkjes bevolkingsonderzoek, hechtingen verwijderen, bloeddrukmetingen, bloedsuikercontrole en urineonderzoek.

Huisbezoek

Het kan voorkomen dat je klachten zodanig zijn dat je niet naar de praktijk kunt komen voor het spreekuur. Wij bezoeken dagelijks patiënten die fysiek niet in staat zijn om zelfstandig dan wel met begeleiding naar onze praktijk te komen. We willen je dringend vragen om bij het aanvragen van een huisbezoek kritisch te kijken of een huisbezoek echt nodig is. Een huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen.


Voor het aanvragen van een huisbezoek bel je in de ochtend naar 0411 672 493. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek nodig is. Heeft je huisbezoek spoed? Toets dan 1 in bij het menu als je de assistente belt.

Longfunctieonderzoek

Bij klachten van benauwdheid of kortademigheid kan door de huisarts een longfunctietest (spirometrie) aangevraagd worden. Dit onderzoek vindt plaats op de praktijk en wordt uitgevoerd door de praktijkondersteuner Somatiek.

Ouderenzorg

Wij vinden de zorgen voor onze oudere patiënten erg belangrijk omdat met het vorderen van de leeftijd de kwetsbaarheid toe kan nemen. Om dit te beoordelen benaderen wij via onze praktijkondersteuners zelfstandig wonende ouderen met een vragenlijst. Hiermee willen wij bereiken dat ouderen zo gezond mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wij werken nauw samen met de thuiszorg en hebben regelmatig overleg met een specialist ouderengeneeskunde.

Praktijkondersteuner GGZ Jeugd

De praktijkondersteuner jeugd (POH J) is laagdrempelig inzetbaar voor kinderen/ jeugdigen van 0-23 jaar. Heb je vragen over de opvoeding of twijfel je of je het juiste doet, heb je ook wel eens dat je het gedrag van je kind als lastig ervaart? Herken je bijvoorbeeld jouw kind hierin?

  • piekert veel en slaapt slecht
  • voelt zich onzeker
  • kan moeilijk nee zeggen
  • is snel emotioneel
  • is snel prikkelbaar en onrustig
  • heeft moeite met sociale contacten
  • zit te veel achter de computer
  • of zie je andere klachten waar je je zich zorgen over maakt?

Het is goed om te kijken hoe je kind hierin ondersteund kan worden. En hoe jij ondersteund kunt worden in de omgang met jouw kind. De POH J spreekt met ouders en kind om een inschatting te maken van wat er nodig is. Meestal is begeleiding door een POH J zélf voldoende, soms is een doorverwijzing beter. Er wordt overlegd met de huisarts en zo nodig met school. Vaak kunnen een aantal kortdurende gesprekken al veel betekenen!

Praktijkondersteuner GGZ Volwassenen

Voor begeleiding van psychische klachten kun je bij de praktijkondersteuner GGZ (POH GGZ) terecht. Diegene begeleidt mensen met psychische klachten in de huisartspraktijk. Daarbij kun je denken aan stemmingsklachten, overspannenheid, rouwverwerking, angstklachten, alcoholproblemen.


Mochten deze gesprekken onvoldoende verbetering opleveren, kan de POH GGZ in overleg met de huisarts, doorverwijzen naar een meer gespecialiseerd psycholoog of een GGZ-instelling.


Kosten

Je hoeft voor de gesprekken met de praktijkondersteuner GGZ niet te betalen. De kosten worden vergoed door de basisverzekering. Je eigen risico wordt niet aangesproken omdat de zorg onder huisartsenzorg valt. Ook hoef je geen eigen bijdrage te betalen.

Praktijkondersteuner Somatiek

De praktijkondersteuner is HBO opgeleid en deskundig in het uitvoeren van taken, die door de huisarts zijn overgedragen. Zij begeleidt onder andere patiënten met een chronische aandoening, zoals diabetes mellitus (suikerziekte) en astma/COPD. Maar ook voor begeleiding van hoge bloeddruk, ouderenzorg en het begeleiden bij het stoppen met roken kun je bij haar, via je huisarts, een afspraak maken.


Je kunt alleen op het spreekuur terecht als je een afspraak hebt. Je kunt bij de praktijkondersteuner niet zelf online een afspraak maken via het portaal. Je belt hiervoor het nummer van de praktijk.


Kosten

U hoeft voor de activiteiten van de praktijkondersteuner Somatiek niet te betalen. De kosten worden vergoed door de basisverzekering. Uw eigen risico wordt niet aangesproken omdat de zorg onder huisartsenzorg valt. Ook hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Rijbewijskeuring

Als patiënt, maar ook als passant (wanneer je niet als patiënt ingeschreven staat bij onze praktijk) kun je bij ons terecht voor een rijbewijskeuring. De kosten zijn voor eigen rekening en worden niet door je zorgverzekeraar vergoed.


Je kunt als ingeschreven patiënt online een afspraak maken, bellen mag natuurlijk ook. Als passant zul je altijd moeten bellen voor een afspraak.


Voordat je komt vul je een gezondheidsverklaring in, deze stuur je op naar het CBR. Het CBR stuurt je hierna een keuringsverslag. Hierna heb je bij ons jouw afspraak, je neemt dan het volgende mee:

  • De verwijsbrief van het CBR met het keuringsverslag en eventuele hulpformulieren
  • Je bril of contactlenzen indien van toepassing
  • Je rijbewijs of identiteitsbewijs
  • Een potje met verse urine, niet meer dan een uur geleden opgevangen

Na de keuring neemt het CBR een besluit over jouw rijgeschiktheid. Dat kan zijn:

  • Je bent rijgeschikt, je mag je rijbewijs halen of verlengen.
  • Je bent rijgeschikt voor een bepaalde tijd, je mag een bepaalde periode rijden. In het bericht van het CBR staat hoe lang. De einddatum komt op jouw rijbewijs te staan.
  • Je bent rijgeschikt onder voorwaarden. Je mag rijden, maar je moet wel bepaalde maatregelen nemen om te mogen rijden. Het CBR laat je precies weten welke maatregelen je moet nemen. Er komt een code op jouw rijbewijs te staan.
  • Je bent niet geschikt om te rijden. Helaas mag je niet of niet meer autorijden. Je kunt geen rijbewijs halen of verlengen. Als je een rijbewijs hebt, wordt dat ongeldig. Het CBR legt je zo goed mogelijk uit waarom je niet mag rijden.
Stoppen met roken

Binnen onze praktijk kun je begeleiding krijgen over stoppen met roken. De huisarts of POH praktijkondersteuner geeft je tips, adviezen en steun. Je hebt 3 tot 5 gesprekken met je eigen huisarts of de POH over stoppen met roken. Daarnaast kan de huisarts ook hulpmiddelen voorschrijven, zoals nicotinevervangers of medicatie. Ook kunnen we je doorverwijzen voor begeleiding buiten de praktijk van een gespecialiseerde coach. Meestal betaalt je zorgverzekering de begeleiding door de huisarts of POH. Voor meer informatie over Stoppen met roken kijk je op Thuisarts.nl. Maak een afspraak met de huisarts of praktijkondersteuner en bespreek de mogelijkheden.


Maak een afspraak

Urine onderzoek

Om meer te weten te komen over je gezondheid kunnen wij een urineonderzoek aanvragen om aandoeningen op te sporen, zoals:

- een infectie van de urinewegen;

- een nieraandoening, bijv. nefrotisch syndroom;

- diabetes;

- zwangerschapsvergiftiging;

- kwaadaardige aandoeningen van blaas of nieren.


Heeft de huisarts je gevraagd om een urinepotje in te leveren? Denk aan de volgende adviezen:

- Gebruik alleen urinepotjes die je van het lab, je huisarts of je apotheker.

- Plas ’s ochtends (nuchter) of 4 tot 6 uur na je laatste plasbeurt.

- Drink niet te veel (max. 1 glas) voor je plast. Dat verdunt je urine en kan een verkeerd resultaat geven.

- Was goed je handen.

- Spreid je schaamlippen of trek de voorhuid van je penis naar achter.

- Plas eerst in de toiletpot, daarna in het urinepotje en dan weer in de toiletpot.

- Sluit het urinepotje en bewaar het in de koelkast, zeker als je niet meteen naar je huisarts kan. Urine bewaard op kamertemperatuur moet je binnen de 2 uur laten onderzoeken.


Lees hier alles over het opvangen van plas bij kinderen


Thuisarts.nl

Wijkverpleging en ondersteuning

Heb je ondersteuning nodig bij de persoonlijke verzorging, zoals aankleden, wassen en douchen? Via het centrale aanvraagpunt van IedereenZorgt kun je rechtstreeks wijkzorg aanvragen. Daarmee worden verpleegkundige handelingen en taken bedoeld. Je kunt wijkzorg aanvragen wanneer ondersteuning uit de omgeving of het gebruik van hulpmiddelen ontoereikend zijn. Je kunt geen huishoudelijke ondersteuning, acute zorg en gespecialiseerde verpleging aanvragen via het aanvraagformulier. Lees hier meer over IedereenZorgt.


De wijkverpleegkundige die je aanvraag behandelt, neemt telefonisch en/of via e-mail contact met je op. Een aanvraag betekent niet automatisch dat zorg wordt toegewezen.


Vraag wijkzorg aan​​​​​​​

Wratten behandeling

Als je last hebt van wratten op je voeten of andere lichaamsdelen, dan kun je deze door de huisarts laten verwijderen. Wratten die van kleur veranderen, pijnlijk zijn, bloeden, jeuken of groter worden moet je altijd door de huisarts laten bekijken. Ook als je last hebt van wratten bij de geslachtsorganen (genitale wratten) en ouderdomswratten is het verstandig de huisarts te raadplegen.


De huisarts kan een wrat op verschillende manieren verwijderen. Welke methode wordt gekozen, is afhankelijk van de plek, de grootte en de oorzaak van de wrat.  De meest gebruikte methode is bevriezen met een stikstofbehandeling. Stikstof bevriest de wrat en de huid eromheen, waardoor de wrat kan afsterven. Er ontstaat meestal een blaar die binnen een week verdwijnt. Voor een stikstofbehandeling kun je een afspraak maken bij de assistente via 0411 672 493.


Wratten hoeven alleen maar behandeld te worden als ze last bezorgen. Sommige mensen vinden wratten erg lelijk en laten ze daarom weghalen. Als je twijfelt of een bobbeltje een wrat is, laat het eerst zien tijdens de afspraak bij de assistente of maak een afspraak met de huisarts.


Meer informatie

Diëtist, kok & leefstijlcoach
Voeding is belangrijk voor een gezonde leefstijl! Daarom werkt huisartsenpraktijk Snijders samen met Uniek & Smaakvol. Uniek & Smaakvol geeft voedingsadviezen en begeleiding aan zowel volwassenen als kinderen.
Annelie Theunisse van Uniek & Smaakvol helpt bij al uw vragen over voeding én leefstijl, van jong tot oud. Met een positieve, persoonlijke en laagdrempelige benadering gaan we samen aan de slag met uw voedingsvragen. Denk aan het optimaliseren van uw gezondheid zoals bij diabetes mellitus, een te hoge bloeddruk, of een te hoog cholesterol. Denk ook aan een fysieke verandering zoals gewichtsafname, gewichtstoename, of juist het opbouwen van spiermassa. Wanneer u streeft naar meer fitheid, energie en meer zelfvertrouwen wil én kan ik u helpen.
Ongeacht uw voedingsvraag, wil ik u voorzien van een voedingsadvies dat realistisch, leefbaar en haalbaar is. Ik ga niet uit van een strikt en streng dieet, maar van aanpassingen in de leefstijl én mindset. Door kleine, haalbare aanpassingen kunt u een gezondere leefstijl gemakkelijker en langer volhouden en daardoor uw doelen bereiken.
Kortom, als u vragen heeft rondom voeding én leefstijl, dan ben ik de coach voor u!
Wilt u meer weten over haar en haar praktijk? Dan kunt u contact met haar opnemen door haar te bellen op telefoonnummer: 06-55887633 of te e-mailen: info@uniekensmaakvol.nl
U kunt ook haar website bezoeken: www.uniekensmaakvol.nl

www.uniekensmaakvol.nl